board icn-card check download facebook globe linkedin links links1 login mail paper pfeil pfeil_dropdown icn-phone print rechts rechts1 schluessel suche telefon twitter x xing youtube Information Outlook / Mail Google+
 

Bel ons!

Als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt, bel dan naar het AirPlus Service team
+32(0)70 22 30 15

Contacteer ons per mail

brussels@airplus.com
To top
Groene plant met AirPlus etiket

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap

Het Ronald McDonald Kinderfonds en de verschillende Ronald McDonald Huizen zijn alom gekend. Bij AirPlus staan we helemaal achter de visie van deze liefdadigheidsinstelling. Bovendien zijn we nauw betrokken, aangezien onze Managing Director persoonlijk in het bestuur van een van de huizen zetelt.

 

Een tweede thuis

Een Ronald McDonald House: meer dan gewoon een dak boven iemands hoofd

In Nederland is een op de dertien Ronald McDonald Huizen gevestigd naast een Universitair Ziekenhuis. Dat is geen toeval. Want de Ronald McDonald Huizen willen de ouders, broers en zussen, en families van zieke kinderen een tweede thuis bieden, zodat ze dichter bij hun gehospitaliseerd kind zijn. En dat is belangrijk, want een ziek kind heeft zijn of haar ouders nodig. Een Ronald McDonald Huis is meer dan een dak boven het hoofd: ouders krijgen steun van het bestuur en vrijwilligers, maar ook van andere ouders die zich in dezelfde moeilijke en onzekere situatie bevinden.

Non profit

“Ons huis is een non-profitorganisatie. Bedrijfsgeschenken of donaties aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn – in overeenstemming met de daarvoor geldende regels – aftrekbaar van de vennootschapsbelasting”, vertelt Aafke de Haan, manager van het Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam, “We ontvangen geen overheidssubsidies en zijn daarom afhankelijk van geldschieters en sponsoren. Mede dankzij de hulp die we van al deze bedrijven ontvangen, kunnen ieder jaar honderden families dicht bij hun gehospitaliseerd kind verblijven. We vragen de families om een gift van €15 per overnachting over te maken. Ziekteverzekeraars betalen deze persoonlijke bijdrages soms gedeeltelijk of volledig terug. De effectieve kost van een overnachting ligt natuurlijk veel hoger. Het is de gulheid van onze geldschieters en sponsoren die dit alles mogelijk maakt.”

Het Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam heeft 17 kamers met eigen badkamer. Er is een gemeenschappelijke keuken, twee woonkamers waar gasten de krant kunnen lezen of gebruik kunnen maken van een van de twee computers met gratis internettoegang. Bovendien is er een speelruimte met speelgoed voor de kleine broers en zussen, een washok en een tuin en dakterras waar gasten zich kunnen ontspannen wanneer het weer dat toelaat.

Ouders kunnen zelf blijven koken en de was doen, zodat zij ondanks alles het gewone leven kunnen verderzetten.

Vrijwilligers en sponsoren met het hart op de juiste plaats

“Dankzij alle vrijwilligers, maar ook dankzij de vele sponsoren, is het mogelijk om deze organisatie draaiende te houden”, zegt Lian Wolfs, bestuurslid van het Huis en AirPlus-directrice in de Benelux.

“We zijn altijd op zoek naar bedrijven die het hart op de juiste plaats hebben en met plezier dit ongelooflijke initiatief willen steunen; via een donatie of met hulp aan het algemeen onderhoud van het Huis. Zonder steun houdt het Ronald McDonald Huis op te bestaan. Toch zijn er ook andere stimuli voor ondernemingen om het Huis te steunen. Zo hebben we bijvoorbeeld een business club met maandelijkse activiteiten opgestart. Een uitstekende netwerktool, durf ik gerust zeggen.”

To top

Beeldrechten

Wisselen